Tomt

Kommer bli tomt när du flyttar...

Kul info

 
Vet du att...
 

... det krävs ca 7000 kalorier för att gå upp ett kilo i vikt (kan vara värt att tänka på när man får ångest över att ha ätit 100 gram godis = det är inte hela världen).


...dagens genomsnittliga svenska 50-åring väger åtta kilo mer än vad 50-åringar gjorde 1960 (med andra ord, shit vad händer).



...en extra ostmacka varje kväll i ett år ger en viktökning på ett par kilo (med andra ord, dra in på kvällsmackan).



...nästan hälften av den vuxna befolkningen i Sverige har en ohälsosam övervikt. Fler män än kvinnor. Idag är 1,7 miljoner svenska män och 1,3 miljoner svenska kvinnor överviktiga eller feta (med andra ord du är INTE ensam om att vara överviktig).



...vatten sköter transport av näring och avfall och reglerar kroppstemperaturen (med andra ord, glöm inte att dricka vatten).



...redan i medelåldern börjar en process som sakta men säkert påverkar vikten. Dels går ämnesomsättningen ned med ca 1% minskning per år (med andra ord, det är aldrig försent, kanske bara lite svårare).


...BMI 18.5 - 24,9 är normalt. Testa ditt BMI här.


...WHO har klassificerat fetma som en kronisk sjukdom


...400 000 svenska barn har en hälsofarlig vikt (de är vår framtid - om de överlever).


...Studier pekar på att sjukvårdens inställning till feta är mer negativ. Många drar sig därför för att söka vård eftersom de riskerar att bli illa bemötta (alltså måste fler än jag ha känt sig dumförklarad hos doktorn).


... Ungefär en miljon svenskar behandlas för högt blodtryck. Övervikt är den vanligaste orsaken.


... Huden är ca 2 kvm och väger ca 20% av en normalviktig persons vikt.



... Det är hälsomässigt farligast att vara äppelformad. Då sitter fettet runt tarmar och magsäck, vilket skapar problem med ämnesomsättningen


...I dag har vanliga måltider ofta ett fettinnehåll på i genomsnitt 37 procent.



...Energi behövs för att vi ska hålla oss varma, för kroppens inre arbete, för hjärtat och för matsmältningen. Energin behövs också för att vi ska orka röra oss, tänka och fungera.


...Fysisk aktivitet leder såväl till förbättrad psykisk hälsa som minskad risk att insjukna i diabetes, hjärtinfarkt eller cancer. Du får starkare muskler och bättre kondition.


Visste du att..

... en chokladkaka (100g) ger lika mycker kalorier som en normal lunch.

en läsk innehåller sju sockerbitar

4 dl starköl eller 2,5 dl vin innehåller lika många kalorier som ett wienerbröd..

En bra tankeställare tycker jag..

knuff

knuff knuff knuff snart har jag blivit knuffad över kanten och då är det försent. Tänk på det.

Vänner

Man lär sig rätt fort vilka som är ens riktiga vänner och vilka som är ytliga vänner.
Stort tack till mina riktigt vänner och ni vet vilka ni är och vet du inte det så är du inte en riktigt vän för mig,

Resa till Oman

Den 30 Jan bär resan av till Oman, det längtar jag massor till just nu. Bara dessa underbara bilder gör man att blir piggare nu i mörkrets tider.
Massa sol till folket


Hotell Oman

Hotell Oman

Hotell Oman

Hotell Oman

Hotell Oman

Hotell Oman

Idag..

..är en bra dag. Känner mig pigg och glad. satte upp lite mål jag ska klara denna månad och det borde jag göra. Sitter på jobbet och leker med T9 det är rätt kul =)


Roxette

" It must have been love, but it´s over now"

Drar mig hellre undan med mina problem och mitt dåliga humör än låter det gå ut över andra.


Musik musik musik

Hvad skal jeg lave uden musik? Det aner jeg ikke, jeg er godt nok heldig som adgang til musik =)

" How do you do"...


Min lilla Baloo

Min lilla Baloo

Sitter på jobbet..

...Och funderar på vad jag vill med liv? Vad betyder mest för mig? Vad vill jag få ut av mitt liv? 

Finns så många stora frågetecken. Trivs iaf hyffsat bra på jobbet. Sitter just nu och lyssnar på musik samtidigt som jag jobbar. Det som just nu rullar på repet är Alpahaville med Forever young. Vilken jäkla bra text det är på den låten. Den ger mig trygghet, har lyssnat på den låten så länge jag kan minnas. Den har alltid varit en räddande ängel i många fall. Satt låten på repet när man var yngre och låste in sig på sitt rum, fanns nog inte så mycket annat som var bättre när man tyckte att allt var tråkigt och pissigt. Den har än idag samma hjälpande effekt.
Livet är förhoppningsvis en lång resa men inte alltid så lätt som man skulle vilja att den var. Sitter och väntar på olika svar från läkare och dyl. Känns som det tar en evighet att det inte händer en sk*t så att säga. Sen undrar jag om det är värt att ringa dom och be dom kolla lite andra saker som jag är orolig för, men hälsocentralen på det här orten är inte det bästa, deras standard svar är, ta en alvedon och kom tillbaka om det blir värre. Men samtidigt vill jag inte heller behöva gå här och oroa mig i onödan, inte kunna sova ordentligt osv. Helst av allt skulle jag nog just nu bara vilja vara ledig, fundera på vad jag vill göra med mitt liv. Ta långa promenader i min egen takt, ligga i soffan och läsa en bok, ta ett långt varmt härligt bad i badkarett. Att verkligen komma på vad jag vill med allt vore toppen just nu. Det är rätt jobbigt med all ovisshet tycker jag. Blir riktigt down av allt det här. Fick jag mig 3 önskningar som skulle gå i uppfyllelse så skulle det nog vara.
1. Veta vad jag vill med mitt liv
2. Få ordning på min kropp så jag kan vara nöjd med den.
3. Leva ett långt och lyckligt liv.
Nej nu måste jag nog försöka jobba lite så jag inte fåt sitta kvar hela kvällen idag..


Ja då hade jag hamnat här också..

Ja då har jag skapat en blogg, ska bli kul och se hur duktig jag blir på att avända den, får lägga lite mer energi på det lite senare ikväll. Har lite annat jag ska gör nu =)

Over and out