Helgen

är passerad och den nya veckan har börjat. Har haft en ganska slapp dag i skolan idag, blir lätt så när man själv kan styra lite hur hur man vill arbete. Lite svårare också när man behöver ha hjälp men inte kan få den hjälp man skulle vilja ha men så är det ibland.
Helgen har varit bra. I fredags bar det av på inflyttningsfest/kräftskiva hos Linda å Johan. Hade det riktigt trevligt och skulle inte bli så länge eftersom jag skulle jobba på lördag morgon men tror visst klockan var halv två innan jag var hemma igen. Men hade som sagt en toppen kväll och fika träna massa muskler i ansiktet eftersom kvällen erbjöd en massa skratt och nya härliga människor.
Lördagen var det som sagt jobb som kallade några timmar. Hem och vara lite med maken innan vi drog på bio och såg bridesmaid, helt okej film och jag kunde känna igen mig i mycket i den.
Gårdagen, alltså söndag erbjöd en avslappnad och skön söndag. Hemmapul och tid tillsammans. Framåt kvällen for vi hit till Sala och jag kom hem till mitt rum. Jag trivs otroligt bra faktsikt.
Skolan är bra, maten är bra, fritiden är bra och boendet lika så. Men ändå har man saker som känns tunga och man vill komma framåt men ibland tar det väääldigt lång tid, ja det känns som en evighet. Det känns som man hellre kastar in handduken då och bara ska göra något helt annat. Men efter ett tag så kommer det ikapp en och man känner samma längtan igen.
Nog dravlat om det. Nu blir det sängen för att försöka ladda batterierna.
Puss & Kram

Bilder

Dessa två bilder valde jag ut av dom jag tog till våran skapande verksamhet. Idag fick vi temat "begåvad" att fota utifrån.

Bibblan

Att kunna läsa för mig är en begåvning, det är inte alla förunat att kunna läsa.

Handen

Med en hand/händer kan man göra många begåvade saker. Vad gör du med dina händer som är speciellt för dig?

Puss & Kram

Ibland

blir det inte riktigt som man tänkt sig. Och vissa såna saker är lättare att komma förbi än andra.
Just nu har jag nog en svårare sak att komma förbi inte säkert att jag kommer förbi den utan måste välja en helt annan väg för att komma framåt och inte stå kvar på samma ställe. För jag vill framåt, jag vill inte stanna kvar på samma ställe livet ut utan komma framåt och utvecklas på många olika sätt och lära mig nya saker. Träffa nya människor, utbyta erfarenheter osv.
Den personen som jag hade närmast mig och litade mest på har sårat mig och gjort mig så illa så jag vet inte om jag kommer att komma över det. Det är svårt nu när man själv har det svårt att veta vart jag ska be om hjälp och stöd. Normalt sett hade jag vänt mig till denna personen men nu kan jag inte göra det för det är den personen som ger mig så mycket smärta. Ja ibland blir inte saker som man tänkt sig helt enkelt. På gott och ont såklart. Oavsett hur detta slutar så kommer det att föra något gott med sig, det är jag helt säker på. Passar inte det man ser så byter man glasögon ;)
Nu ska jag krypa under filten och vila vidare för att försöka hämta kraft igen.
Puss & Kram

Vandringen

gick över förväntan och jag klarade det hela galant och jag är stolt över mig själv.
Jag kunde tom njuta turen tillsammans med mina underbara klasskamrater.
Det gick bra att bygga vindskyddet som vi bodde i under natten och jag tom sov under natten och frös inte ens. Dock var jag morgonpigg som jag kan vara och klev upp halv fem. Strax efter fem fick jag sällskap av Lena och Emma E, vi passade på att äta en första frukost. Det tog ett tag innan alla hade kommit upp, fått  frukost och rivit vindskydden.
Känner mig som sagt stolt över mig själv att ha klarat detta. Inga skavsår eller något. Dock fick jag fripassagerare i form av fästingar. Usch vilka kräk, vad gör dom för nytta egentligen? Om det är någon som vet det så dela gärna med er av svaret. Men dom försvann när jag kom hem och fick ta mig en lååååång och varm dusch. Somnade minst sagt skönt på sängen sen kan jag lova.
Började vandringen med lite fika eftersom min grupp var sist ut att starta.
Fika
Mums =)
Veckan har kört igång och denna veckan blir första veckan med enbart lektioner men inte för mig då. Är ledig på fredag då jag ska iväg på lite annat. Imorgon blir det friskvård tillsammans med resten av eleverna på skolan. Har valt att ha vattengympa nu, det ska bli kul.
Det är otroligt spännande och intressant med beteende. Jag lär mig så himla mycket varje lektion vi i detta ämne. Hela eftermiddagen imorgon går till beteende. Kommer bli en toppen eftermiddag.
Idag har vi pratat om konflikter och olika sätt att uppfatta och tolka saker. Jag kan se hur konflikthanteringen var under min uppväxt och hur den nu har blivit den raka motsattsen. Intressant enligt mig.
Vad är en konflikt för dig? Vad är du villig att kompromissa för? Lite tankeställare såhär på kvällen.
God Natt å på återhörande.
Puss & Kram

Nu har jag kommit

till rätta i mitt nya "hem", här i Sala eller strax utanför, närmare bestämt i Kumla Kyrkby på Tärna folkhögskola. Bor här på internatet med en del av mina underbara klasskompisar och andra elever på skolan.
Det känns riktigt kul med skola trots att jag har pluggat non stop i ett år redan men så är det när man tycker det man pluggar är intressant och spännande. Nu blir jag hälsovägledare när jag är klar. Och kan certifiera mig som PT och/eller kostrådgivare. När detta läsår har passerat så känns det iaf nu som att jag kommer att vilja läsa en termin till för att bli massör. Men vi får se hur det känns sen närmare våren när det är dags att söka den utbildningen.
Jag känner att jag har haft lite fördel av att jag nyss läst till uska för en del har med kroppen att göra och det känner man igen.
Med utbildningen vill jag kunna utvecklas ännu mera personligt men även på ett proffesionellt sätt. Jag hoppas kunna hitta mer rörelseglädje eftersom det är en viktig del i hälsan. Men då kan man ställa sig frågan, vad är hälsa? Hälsa för mig är en sak och den är för dig säkert en annan sak? Sen kan man fråga sig hur min livskvalitet är?
Det är intressant att tänka på och disskutera.
Vi har även börjat med beteende och det är också otroligt intressant tycker jag. Mycket disskusion, tankar och reflekterande.
Idag bär det ut på vandring med hela klassen, vi är uppdelade i lite mindre grupper och ska ta oss an upplandsleden.  Det kommer bli intressant och se hur jag pallar detta. Jag kan ju lätt erkänna att jag är störst i klassen och har redan mycket extra att bära i jämförelse med dom. Då ska vi på med vandringssäcken och vandra så vi får se hur detta går men jag är optimist och ska fixa detta. Jag kan!!!
Det blir en övernattning i det fria under vindskydd som vi ska bygga på plats, det ska bli spännande och se. Vi fick träna på att göra knopar förra veckan, det var rätt kul tycker jag.
Nu sitter jag med en kopp te på mitt rum i korridoren. Igår tod jag med mig två av tjejerna från klassen och vi for till Västerås och handlade lite. En tur på ikea var given, så nu har mitt rum blivit ännu mera "hemma" som jag vill ha det.
Ska ner till matsalen vid halv åtta och äta frukost och göra matlådor inför vandringen. Jag hoppas att jag har kommit ihåg allt nu bara, annars så löser det sig :D
Det känns så skönt att vara på väg åt rätt håll, har glädje tårar i ögonen just nu.
Har ett citat som jag vill dela med mig av. Har flera underbara lärare här och fick detta av mina ena lärare här i veckan.
"Ta hand om skorpsmulorna" Det är jättebra sagt, det är för sällan man stannar upp och tar hand om det man vill göra. Utan kör på med alla måsten. Skorpsmulorna kan vara att träffa en vän jag inte träffat på länge, eller ringa till någon jag inte pratat med på länge. Varför inte läsa sagor för barnen om man har barn eller göra andra saker tillsammans med dom.
Med det vill jag väl säga att fundera över vilka skorpsmulor du har och försök att ge dom tid och ta hand om dessa.
På återskrivande när jag är tillbaka.
Puss & Kram