Torsdag

ja torsdag idag då. Var ju till läkaren förra veckan på onsdagen och hur gick det då? Joo vart fortsatt sjukskriven på 50 % tom den 16 April. Högre dos av dom anti dep tab och jag måste ta B12 spruta varje månad nu för att det värdet var för lågt.

Torsdag så var det ledigt och gjorde inte så mkt på dagen, packade och städade mest.Var iväg och tog prover igen också. Men morgonen var lite mysko, skulle gå på toa och jag plötsligt bara rasa ihop, kroppen orkade inte hålla mig uppe. Försökte ta emot mig men det slutade med att jag fick ont i armen och nu har fått ett fint gul/brunt märke på armen och en knöl. På torsdag kväll var det iväg till Dalarna och Kvarnberg. Jag och Daniel fick lilla Bella med oss, alltid lika roligt.

Låååångfredagen vart rätt lång, det blåste och var svinkallt ute, så vi var mest inne och myste istället. Vi var till Hamra en sväng och hälsade på tjocka släkten =)

Lördagen bjöd på lite bättre väder och det bar iväg på en fisketur en stund med även lite skoteråkning, korvgrillning och varm choklad, mums =) På kvällen blev det påskmiddag. Gött med sill tycker jag.

Söndagen var kanon väder, ännu mer fiska och skoteråkning. Sitta i solen och njuta av livet på en pinne =) även om jag inte fick någon fisk den dagen så var det bra iaf. Efter fiskningen och dyl så bar det iväg till Orsa och mormor för att äta middag. Lite mer god påskmat innan det bar av hem till Sveg igen.

Måndagen var rätt lugn. Hade en fruktansvärd huvudvärk och kände mig yr, så fick inte mkt gjort den dagen.

Tisdagen började hyffsat, var iväg till sjukan för att lämna blodprov som skulle tas innan jag ska till läkaren i Ösd nästa vecka. När jag kom hem gjorde jag lite smoothie och bäddade sängen, sen minns jag inte så mkt mer. Daniel hade kommit hem på lunchen och jag hade legat avsvimmad på golvet. Och när han kom hem igen vid 4 efter jobbet hade jag legat avsvimmad på golvet igen. Daniel fick upp mig i sängen iaf. Mådde inte så bra men jag ville inte iväg till läkaren, men han fick som han ville senare på kvällen. Andreas kom hit för att hjälpa Daniel med att få iväg mig till bilen för att åka till HC. Där kollade dom lite blodprover och urinprov och det var på gränsen till för mkt vita blodkroppar i urinen och nytt urinprov skulle göras. Blev lite piggare där och åkte hem och la mig.

Igår så var det dags för prov igen. Dom ri´ngde från lab strax före lunch och ja du har urinvägsinfektion, tack typ, eller inte. Den ena fucking infektionen efter den andra. Trött på att vara sjuk och må kasst. Vill må bra nu. Dagen igår var rätt lugn, Huvudvärk och yr, men betydligt bättre än på Tisdagen. När Daniel kom hem efter jobbet så skjutsade han mig på apoteket och jag hämtade ut medicinen. Hände inte allt för mkt sen resten av kvällen.

Vaknade tidigt imorse, ska försöka ta mig iväg på jobbet idag om jag är pigg när jag varit uppe en stund. Ska ringa lite samtal på förmiddan idag. Nää nu ska jag gå och ta min första tab för dagen så jag blir av med infektionen och så hoppas jag verkligen att det inte kommer någon ny snart.
Joo vikten går långsamt neråt, precis gått ner 55 kg nu =)


Kramar

Det fungerar

Ja Jennies soldans verkar fungera än så länge så jag hoppas att det fortsätter fungera så att vädret blir lika underbart hela påsken =) Så det blir mkt skoter och fiske. Då brukar det även bli varm choklad och korvgrillning också. Idag är det Onsdag, sista arbetsdagen på denna veckan. Ska jobba några timmar i em, ska även på HC och träffa läkaren. Ska be dom kolla min vätskenivå, tror den kanske är för låg, dricker nog för lite på dagarna.

Var till optikern igår och fick ett par lånebågar för det skulle ta ett tag innan min skalm kom. Så fick samma fast annan färg så dom har satt i mina glas i dom här svart/rosa bågarna. Så nu slipper jag nog huvudvärken iaf. Men det är kul att få ha andra bågar ett tag, en skönthet som jag klär ju i allt =)

Nää nu ska jag bädda sängen och vika lite tvätt samtidigt som jag funderar på vad jag ska ha till lunch, har ätit en banan till frukost, det var allt jag kände för.
Hoppas att alla får en bra dag.

Kramar från @nnelie

Måndag

Ja då var det måndag igen och jobbet kallade. Jobbade mellan 13-17 idag. Det gick hyffsat endå med tankte på hur jag har mått idag. Men lite bättre idag om man jämför hur jag mådde ihelgen då var det inte alls bra.
Hade en riktigt dålig helg för att ja var helt körd psykiskt. Skulle ha varit på 50 års fest i lördags kväll men jag kunde verkligen inte. Blev hemma under täcket och såg melodifestivalen istället. Gjorde igenting vettigt på hela dagen igår. Inte så lätt när man tappar lusten och glädjen för allt, men tror det är pga må bra tab som inte har börjat fungera än.

Hade ågren igår över att göra veckan blev en stor nolla i motions schemat. Men har varit sjuk och ätit pencellin hela förra veckan, sista igår kväll =) Så denna vecka blir det nya tag. Eftersom motionen var en stor nolla så var jag nervös för att väga mig imorse, men det hade jag inte behövt vara. Vågen var min vän och sa - 2,1 kg från förra veckan. Har gått ner 54,5 kg nu totalt =)

Tänkte jag endå ska uppdatera hur det går med motionen


V 8. 511 min

V 9. 400 min
V 10. 181 min
V 11. 0 min



Joo dom ringde från Medicin mottagningen idag och sa du kommer få tab som du ska äta. Dom ska tas en spec tid och sen ska det lämnas prover igen, vad ovanligt. Det var tydligen något hämningstest som skulle göras nu. Det kommer väl brev hem kanske denna vecka då med lite tur, det är ju endå Påsk.

Jobbar bara tom Onsdag denna vecka, går efter dansk kalender på jobbet så ledig på torsdag då som extra dag =)

Nää nu ska jag lägga mig och läsa lite, hoppas mina glasögon blir klara snart. Börjar bli riktigt jobbigt utan dom.

Kramar till alla



Bakat

Ja jag har bakat lite idag. Måste iaf få någonting gjort. Det är dessutom kul att baka tycker jag. Hade velat ut och gå en sväng men har sån förbannad huvudvärk nu igen så jag känner att det orkar jag inte just nu. Hoppas att huvudvärken släpper och jag blir lite piggare bara så ska jag ta mig ut.

Här kommer några bilder på det som bakats.

Chokladmuffins

Havrekakor

Fisk

Jag gjorde fisk förra lördan, den vart riktigt god även om det var första gången jag gjorde fisk på så sätt. Det var en utav dom fiskarna jag fick när jag kom 2:a på fisketävlingen strax innan nyår.
Lägger till några fina bilder här också =)


Fisk

Gott?

Muma

Brev

Igår kom det brev från Östersund. tjoho =)
Den 1 April ska jag få träffa läkare på medicin mottagningen. Inte så långt kvar dit , bara 19 dagar. Jag hoppas att dom hade någe vettigt att komma med då, att dom tex har kommit på varför det har blivit såhär och vad dom tänker göra åt det för att fixa det. Jag vill gärna få ut något av besöket när man åker 40 mil tor. Jag vill ju inte bara höra att tex ja vi måste ta mer prover innan vi kan säga något mer. Det kan dom lika gärna klämma ur sig över telefon tycker jag.

Ska även till läkaren här i Sveg till veckan, fårse hur det blir med sjukskrivning och hur som vanliga proverna såg ut. Har känt mig väldigt trött och seg på senaste och även att jag varit svimfärdig flera gånger men hoppas att det beror på att jag är förkyld, men börjar snart bli fri det helt som tur är. Ska iväg på em idag och jobba hade jag tänkt iaf.
Tycker inte mina må bra tab. fungerar än iaf, snarare tvärtom, men det är völ bara att försöka hålla ut och försöka se allt så possitivt som möjligt även om det är väldigt svårt just nu.


Sitter här och försöker få i mig frukosten just nu, hade huvudvärk när jag vaknade imorse så jag sov lite extra. Har gjort smoothie till frukost idag med jordgubbar, kanel, linfrö olja, lätt vanilj yughurt och mellanmjölk. Det blev gott men det är svårt att få i sig det iaf. Men jag behöver få i mig det. Har varit dåligt med ätande när jag varit sjuk och ännu sämre på att få i mig vätska. Så därför blev det en flytande frukost idag. Ska göra iordning lite fruktsallad som jag kan ta med mig på jobbet sen. Ska försöka vara noga med det jag äter nu. Skriva upp allt igen och se om jag kan lyckas nå mitt födelsedagsmål som jag satte denna vecka. Att gå ner ca 8 kg till min födelsedag. Har 12 veckor på mig att fixa det. Kommer köra viktklubben nu ett tag för att försöka se hur många kcal jag äter /dag eftersom det är viktigt om jag ska förtsätta ner i vikt att jag får i mig tillräckligt men det ska endå vara bra kcal.
 Har trots allt gått ner 53 kg nu. Det är mycket i vardagen som har blivit enklare och underlättar mycket. Så på så sätt ser jag framemot Augusti och resa till Turkiet, ska bli kul att sätta sig på flyget och känna att det inte är lika trångt i stolen länge. Har köpt ny bikini tills dess redan så jag hoppas att jag ska kunna ha den i Augusti också, annars jävlar ;)

Joo tänkte jag ska ge er reccepter på min frukost =)

225 gram frysta osockrade jordgubbar
ca 2 dl lätt vanilj yoghurt
1 dl mellanmjölk
2 tsk linfrö olja
och lite kanel.

Bara att köra att i en mixer, körde gubbarna lite först innan jag hade i resten. Kör en stund och smaka av. Bon apetit =) Se bilderna nedan


Innehåll

Smoothie

Kom på att jag kan lika gärna lägga upp några nya kort på mig själv också när jag endå är i farten =)

11 Mars-08

12 Mars 08

Stamkund?

Ja jag tror ja vart det förra veckan på sjukan. Var dit på tisdagen och tog prover. På onsdagen var jag dit igen, först på förmiddagen och träffa psykologen. Sen dit igen på em för att träffa läkaren och prata om min sjukskrivning. Hon tyckte att ja ska äta må bättre tab och jobba halvtid, så det är väl bara ett att göra då. Men hon sa att en del av mina provsvar var höga och att hon ville kolla upp det. Sagt och gjort var jag på labet på torsdagen igen och tog prover, dock bara 4 rör denna gång. Tjoho på torsdag kväll sa det simsalabim och ja blev förkyld och ont i öronen. Ringde sjukan på fredagmorgon och fick en tid på förmiddan. Grattis Annelie du har öroninflammation och behålleinflammation och samt någe mer strul med öronen. Det var bara att röra på sig till apoteket och hämta medicin för 500 kr.

Legat nerbäddad nästan hela helgen. Var hemma igår från jobbet och även idag. Fortfarande ont i halsen och öronen och snuvig men hoppas att jag blir bättre snart och att må bra tab sätter igång och verka men det kan ta upp till 3 veckor.

Ja det är väl det som hänt på senaste. Ska lägga mig att vila nu.

kramar till alla

Prover

Var iväg igår morse och tog en del prover. Kom papper hem från Medecin mottagningen i måndags att det skulle tas prover innan jag får träffa lakare. Ja de var ju en hel del papper som kom hem. Åkte iväg till HC igår morse och det vart ju en del blod som försvann, 8 rör. Undra vad dom ska med allt det till, men så länge dom vet vad dom gör så kvittar det väl och proverna blir klara någongång så att jag får träffa läkaren i stan nån gång. Proverna skulle skickas till Umeå, precis som testesteron provet ja tog för 3 veckor sen och då tog det ca 2 veckor att få tillbaka svar på att dom var för höga, högre än vad som är normalt. Grattis det hade jag kunnat säga redan från början, nötter :)

Så skulle ja ringa ett samtal vid 10 idag, satt och väntade så snällt att kl skulle bli 10 och ja ringer, joo vad händer? "Under vecka 10 har vi bara tlftid måndag och torsdag! men jippi så jag får väl ringa imorgon igen då *suck* idag har ja verkligen kort stubin känner jag. Ska snart iväg till psykologen igen, fårse vad som händer idag då, Läxan som ja fick förra veckan har det gått sådär med.  Men det är bara att på det igen antar jag.

Nää nu ska jag kolla igenom garderoben och se vad jag hittar där, om det finns lite kläder jag kan göra mig av med på något sätt eller iaf sortera dom lite bättre.

Kramar