Hemma igen

Nu är man hemma igen efter några dagar borta.
Stockholm har varit otroligt bra och givande och jag har fått lära mig massor verkligen.
Jag har gått PTK´s grundutbildning för försäkringsinformatörer. Kursern har bestått av föreläsningar, diskussioner och grupparbetsuppgifter i det lagstadgade och kolletivavtalade försäkringsskyddet för tjänstemän inom det privata området. Då har sjudom,arbetsskada, ålderspension, dödsfall och informatörsrollen ingått.
Jag åkte ner i söndags och kom hem igår kväll. Vi har varit ute på Djurönäset och haft utbildningen. Var fint och trevligt därute. Har en hel del att göra som informatör nu när jag är hemma igen.

Idag kommer det bli full fart verkligen, känns som denna dagen kommer bli maxad. Jobba full dag, 8-17. Lunchen kommer gå till att åka på skolan och träffa en lärare. Efter jobbet skal det tvättas, tror ja tänker börja med det innan jag ska hämta Baloo & Bella, så ikväll blir det livat här hemma. Ska ha dom två över helgen. Imorgon packar jag in dom i bilen och far söderut till dalarna. Jag ska träffa den nya familjemedlemen då, lilla Nova. <3
Ska se till att byta till sommardäck ihelgen också. Marknad i Orsa med, blir nog att gå en liten sväng då det antagligen inte blir Rättviks marknad nästa helg.

Här kommer ett kort till på Nova :)

Nova

Faster

till söta lilla Nova!
Välkommen till världen sötis.
51 cm lång
3395 gram

Nova

pok

Onsdag

Morgon och jag har varit ute och gått en promenad på 50 min imorse, hunnit duscha och nu sitter ja här och väntar på att gröten ska kallna lite innan ja hugger in på den.

Gårdagen började bra men ju längre den gick dessto sämre humör blev jag på. Usch för att behöva lägga tid och energi på sådan som man egentligen inte vill men man måste för sin egen skull. Och igår så blev det en sån dag då jag höll på att tjabbla fram och tillbaka med en person som jag inte anser klarar av sitt jobb och det går ut över mig, klart jag måste försöka göra något åt det då. Eftersom jag var på sånt pissigt humör igår kväll blev det tyvär inget pluggat. Jag var till Daniel & Denice istället, skönt att få komma hemifrån någon timme och bara få något annat att tänka på.
Det som var det bra med gårdagen var att jag fick besked att jag kommer åka till Sthlm på söndag em. för att Mån-Tors vara på Djurö och gå en utbildning för försäkringsfrågor då jag är försäkringsinformatör via facket på jobbet. Då blir det inget Sundsvall tyvär men jag är glad för utbildningen i Sthlm då jag tror den kommer ge mig väldigt mycket. Dock såg inte min chef lika glad ut när jag kom och sa att jag behöver vara borta 4 dagar med så kort varsel och det har ja verkligen full förstålse för och hade jag haft möjlighet att be om ledigt tidigare har ja självklart gjort det. Jag tycker om att det ska vara ordning och reda och allt ska fungera så optimalt det bara kan.

Jag hoppas att denna dagen blir bättre men med en bra morgonpromenad, gröt och bra musik på morgonen så är jag bra förbered. Ikväll hoppas jag att det blir lite pluggande men igår kändes det som att den lusten försvann helt tack vara den personen som ja tjabblade med och jag har lust att kasta in handduken helt just i pluggandet iaf men vi får se om jag kan komma på bättre tankar under dagen.
Idag är sista dagen att söka högskole/universitets studier till hösten. Lycka till, till alla som söker :)

Nu ska ja äta den sista gröten och borsta gaddarna sen :)

Have a nice day :D

pok

Ny vecka..

... med nya möjligheter:)
Tisdag morgon idag och solen har inte hittat fram men vad gör det när man ändå har vaknat med ett stort leende och ser fram emot dagen. Händer inget speciellt på så sätt idag vad jag vet ännu. Sitter här och dricker mitt te och ska pipa iväg till jobbet senare. Vaknade strax efter 5 imorse, lite väl tidigt men vad gör man då?
Har nyttjat träningscykeln imorse, inte bra att låta den stå där och bli dammig :)

Påsken är över nu och vardagen kommer igen. Bara 4 dagars arbetsvecka dock, lite extra ledig är inte helt fel. Påsken spenderades nere i Dalarna med la familja. Har varit en del fiskande.
Det har inte blivit något bebis ännu, så får väl se om jag kanske blir faster under denna vecka istället då?
Annars ska jag försöka ge mig på att plugga matte denna vecka på kvällarna, se om man har någon hjärna kvar till det på kvällarna, började med matten i lördags och det gick sådär men ja, jag är ju envis så får väl se om jag vinner över den i alla fall.

matte

Joo kom på att jag var ju till läkaren för ett tag sen och resultatet blev 8 röntgen plåtar som jag väntar svar på. Jag hoppas att det inte är något fel utan bara jag som är orolig i onödan.

Jag tycker tiden går så fort just nu, tycker jag har massor att göra men tiden räcker inte till i alla fall. Just det här med pluggandet vid sidan av jobbet tar en hel del tid och kraft men som sagt det har ju gett väldigt bra reslutat hittills med så det känns bra. Men det är en del kvar att plugga nu och jag hoppas att det kommer en del mer med posten idag så att jag kan börja förbereda en del annat med. ca 1 ½ månad på mig nu att göra klart det sista nu och tycker det är en hel del annat som kommer ta tid och jag inte är hemma hela tiden heller. Åker man bort någon dag för man ska på utbildning eller dyl. så är det inte så lockande att bli fullproppad med information  hela dagen och sen försöka plugga på kvällarna.

Ska till Sundsvall nästa vecka och veckan därpå ska jag till Östersund så det kommer bli en del åkande men det gör mig absolut inget och det brukar kunna ge en hel del, det fackliga har än så länge varit kul och lärorikt.
Och efter det så svisch så är April månad slut och Maj är här. Det som är fördelen med Maj att det är lite extra ledigt och jag har tom tagit några dagar ledigt så det är bra att veta nu när man försöker planera pluggandet att skiter sig den plan man har gjort finns det någon enstaka dag man kan ta igen det på.

Nu ska jag se till att jag har allt jag behöver inför jobbet =)
Ha en toppen dag :)

pok

Glad Påsk

påsk 09
Fiske på lång fredag =)

påskris

Trevlig Påskafton, nu blit det att dra och fiska igen =)

Puss & Kram

Happy

Sitter här  med ett leende på läpparna och äter Arlas Milda lätt youghurt med citronsmak som är riktigt god. Blir wasa´s runda med kanel smak till.
Leendet kommer från det mail som kom i inboxen igår em ang mitt prov som jag gjorde i torsdags och det gick ju faktiskt bra, jag var väl inte helt nöjd när jag lämnade ifrån mig provet. Visste att jag chansade på en fråga och det visade sig vara den enda jag hade fel på också, så nu har ja verkligen lärt mig hur en varningsskylt för heta ytor ser ut. Det är det bästa när man pluggar att man lär sig något som man kommer minnas och ha nytta av senare och att man inte bara läser järnet för att kunna klara av det prov man gör. Nu är jag alltså klar med ännu en kurs och betyget i denna kurs blev ett MVG så det känns bra och jag är nöjd, där kommer det stora fina leendet in =)
Sen att solen tittar fram såhär på morgon kvisten gör saken ännu bättre och stärker den glädje känsla som finns i min kropp just nu.

Idag ska ja till farbror doktorn och kolla mina knän som låter som krossat hårdbröd nästan, får se vad han har att säga till det eller om det bara kommer att få vara så. Ska även passa på att få B12 spruta när jag ändå är där. Kanske blir man lite mer piggilin efter sprutan och får lite mera energi.

April April, tiden rinner iväg fort tycker jag. Idag får man se upp med att bli lurad.

Annars är det en lugn vecka, inte pluggat något denna vecka än men kanske blir ikväll. I måndags kväll oljade jag i alla fall mitt köksbord och det blev bra =) I övrig i huvudet snurrar tankarna hurvida man ska söka universitet/högskola till hösten och vad och var, det är verkligen en djungel och valet är viktigt att söka rätt sak i första hand. Jag kan max söka 20 utbildningar, den 15 April ska det vara klart senast så har 2 veckor på mig nu att försöka bestämma mig.
Nää nu blir det sista youghurten och sen fixa det sista innan ja tar den lilla promenaden till jobbet.

Hoppas solen finns hos alla idag =)

P&K