Hon är riktigt bra

ja min terapeut är riktigt bra. Jag har tyckt bra om henne sen jag fick henne och hon fick ännu mer
guldkant häromdagen när jag träffade henne. Vi jobbar med min träning men eftersom jag har ont nu så
fick vi göra en liten paus i det vi håller på med och ja då försvann det vi naturligtvis jobbar med under
våra träffar men vips så kom hon på något annat som vi jobbade med under detta samtal. Det blev fokus
på andningen istället. Jag fick känna efter hur andningen var på olika ställen i kroppen. Hur kändes den i olika lägen
om musklerna var spända eller avslappnade. Otroligt inspirerande att bara kunna komma på något sådär men
som ändå är viktigt. Det gör att jag tycker att hon är extra bra.
Idag har jag gått ut hårt. Tagit fram min vän hushållsvågen som jag gömt undan i skåpet ett tag. Efter att jag mer eller mindre använde den konstant i ett halv år i min behandling för hetsätningsstörningen så blev jag lite lagom less på den men nu var det dags att damma av den igen. Idag har allt vägts och räknats. Och ja visst tar det sin lilla tid men det är så värt det i slutändan. Det är tråkigt att bara inte kunna lägga upp maten på tallriken och äta men nu vill jag komma vidare som sagt och då är det såhär det får vara ett tag framöver nu. Vet inte om jag tänker släpa med den ut i skogen under jakten men jag behöver ändå tänka smarta val så redan nu har jag börjat fundera över vad jag kan ha med mig ut i skogen på dagarna.
Eftersom jag har kollat upp allt jag ätit idag så blev den stora skräcken korv med bröd som jag åt idag. Isch så mycket kcal för ingenting kan jag tycka så det är bland det som hamnar på listan att inte helst äta. Finns så mycket annat bra man kan äta i en nödsituation, om jag får kalla det så. Man är akut hungrig eller sugen och ska stoppa i sig något.
1. Frukt, ha alltid frukt med dig.
2. Nötter, funkar också bra att ha med sig.
3. Kokt ägg, det finns alltid färdigkokta ägg i kylen hos mig. Kan jag även ha i kylen på jobbet.
4. Proteinshake. Jag blandar helst med mjölk men krisar det så får det gå med vatten. Snabbt att skaka ihop. Jag har köpt en vällingburk. En rund liten enkel burk som är uppdelad i 3 fack. Där mäter jag bara upp rätt mängd pulver och vips så är det bara att öppna för den "delen" och hälla i shakern. Jag har köpt min på tupperware men såg att bambino har så då kan jag tänka mig att ica ex. kan ha en sån.
En "ny" sak, eller iaf något jag inte gjort på länge var att gå i regnet. Skulle iväg och handla lite och gick dit och inge problem med vädret men efter att ha varit inne i den första affären var det kört. Det regna, regna och regna. Men tur jag inte är gjord av socker så gick så fint i regnet men det gick ju bra det med, en skön känsla när jag väl var hemma sen.
Nu ska jag ta hand om disken och hämta tvätten!
Sov gott!
Puss & Kram

Tiden flyger fort...

...ja väldigt fort, jag inser hur länge det var sen jag skrev något.
Ja det har såklart hänt en hel del. Jag var på en fantastisk bröllopsresa tillsammans med min make.
Våren var tuff på många sätt och vis, jag var bl.a. sjuk och kämpade för att klara av skolan. Men
skam den som ger sig för jag klarade av att slutföra skolan, trots att jag missade själva examensdagen
pga att jag fick ett epilepsianfall dagen innan. Ja nu har dom konstaterat att jag har epilepsi och jag äter
medicin för det både morgon och kväll. Det jag ser som sämst med att ha fått epilepsi är att jag inte får köra
bil nu på ett år, ja jag måste vara anfallsfri i ett år innan jag får köra bil igen. Det är lite tråkigt när jag är van
att kunna ta mig vart jag vill när jag vill men det kan jag inte längre så ibland känner jag mig som en fånge
men det har också gett mig nya möjligheter så det finns bra saker med det också.
Under våren när jag gick i skolan så skulle vi ut på praktik och jag valde då att försöka få praktik här hemma i Falun och det fick jag. Praktiken gick så bra att jag idag jobbar där. Eftersom jag inte kan ta bilen till jobbet så så blir det att jag går till jobbet, jippi. Det är positivt och eftersom vädret inte har varit det bästa i sommar så har jag ibland dragit på mig regnstället och slängt mig på cyklen för att jag ska ta mig genom regnet fortare och det hade inte hänt om jag hade haft bilen, det kan jag lova. Så väl känner jag mig själv och kan erkänna det.
Jag ser nu fram emot hösten med glädje och hoppas komma framåt i mina mål. Den ständiga kampen är vikten och det kommer jag alltid att få kämpa med.
Och det viktigaste är när man ska göra en förändring är att ändra tanken i huvudet. Det är också den svåraste delen av det hela. Jag kämpar tillsammans med min terapuet med träningen. Träna kan jag göra, det är inte så svårt. Men det som är svårt är det som händer i mitt huvud. Det är det som sker i mitt huvud som sätter stopp för att jag inte kommer iväg och tränar. Det kan vara sånt som att jag skäms för hur jag ser ut, jag är mycket sämre än alla andra, jag kan inte osv. Det är saker som sker i mitt huvud och det ska nu förändras och det är jag så tacksam. Jag vet hur viktig motion, rörelse och träning är för kroppen. Det är bra på så många sätt.
Och på tal om rörelse så ska jag gå och leta fram min kettlebell och se om jag kan göra lite som bättrar på min smärta som tyvärr gör att jag är sjukskriven just nu :(
Men jag återkommer!
Puss & Kram