Onsdag

Snart slut på denna onsdag. Onsdag i Juli när jag var yngre innebar Yra nere på Orsa, det gör det fortfarande men flera år sen jag var på en yra sist nu.
Idag har jag varit iväg och jobbat några timmar, jag trivs verkligen bra nere på jobbet.
Annars har det varit en rätt lugn dag, har läst en del i en del olika böcker, jag har en tendens att läsa flera samtidigt, hehe men dom brukar vara av olika karaktär så ingen risk att man blandar ihop dom.
Läste denna idag http://www.sahlgrenska.gu.se/aktuellt/nyheter/Nyheter+Detalj/-gastric-bypass--sanker-blodtrycket-markant.cid1032200 och det är kanske svar på varför mitt blodtryck är så lågt, nästan för lågt men jag klagar inte över det :D
Efter att ha sett ett program på femman som hette Superbantarna http://www.kanal5play.se/klipp/play/superbantarna-klipp så fick jag ett tok ryck och drog ner på gymmet och har kört kondition i 45 min, grymt skönt när jag är hemma igen. Sitter här och skriver nu medans jag äter lite och "njuter" av eftersvettningarna. Bara jag ätit upp dom sista vindruvorna ska jag slänga mig i duschen sen blir det sängen för att sova.
För övrigt lider jag av samma problem som tjej i klippet, detta med att ha en hängande mage. Detta efter dom ca 50 kg som redan är borta från mig. Efter att ha sett programmet idag så hoppas jag att min motivation till att träna kommer tillbaka och även att kunna ändra kosten ännu mer än vad jag redan har gjort. Wish me luck!
Puss & Kram

En vanlig tisdag

Ja det är en helt vanlig tisdag idag. Har varit till Borlänge en sväng idag. Uträttat lite ärenden, handlat lite saker som jag velat ha. Det bästa med besöket i Borlänge var att jag fick spendera några timmar med en utav mina äldsta och bästa vänner. Så skönt när man har någon man kan vara sig själv med och man kan prata öppet om allt. Han har alltid accepterat mig som jag har varit, funnits där när livet har varit jobbigt och jag har behövt någons stöd. Han har även funnits där för att dela dom bra stunderna i mitt liv. TACK vännen för att du finns och delar glädje och sorg tillsammans med mig.
Snart dags att laga lite middag åt mig, det blir något med kyckling idag. Fårse vad jag ska hitta på med den sen, det blir nog en överaskning. Det beror helt och hållet på vad jag känner för att göra med den sen när jag väl står där i köket. Igår så blev det ugnsstekt färskpotatis med grillad fläskkarré och sen vitlökssås gjord på turkisk youghurt till det. Mums, det känner jag mig riktigt nöjd med.
Jag tycker om att vara i köket och pyssla. Oavsett om det handlar om att laga mat eller att baka. Nästa gång jag flyttar och det finns möjlighet att styra valet av boende utifrån köket så ska jag försöka göra detta. Köket vi har nu är för litet enligt mig och det finns inte plats att göra det jag skulle vilja. Men man kan inte få allt man önskar på en gång.
Var för övrigt in på Mio här i stan idag och hittade lite fina saker jag skulle vilja ha. Dock tyckte jag att det var rätt krångligt och dåligt skyltat för att kunna hitta till den butiken men det gick till sist, skam den som ger sig. Har en liten bild i mitt huvud om hur jag skulle vilja ha det här hemma men ja den bilden får jag nog ha i huvudet ett tag till, det är ju en till som bor under samma tak som mig och han ska också övertygas om det ska bytas ut en del saker. Så får se när jag kan lyckas med detta.
Snart är denna sommar slut och jag har inte hunnit göra så mycket saker som jag skulle vilja men det är kanske inte så konstigt heller när jag egentligen inte har haft någon ledig tid så utan man har fått skapa ledig tid till det man vill göra. Jag hinner kanske göra några saker innan sommaren är slut i alla fall, det hoppas jag på. Men det beror lite på hur snabba andra som man ska göra saker tillsammans med är på att ge ett svar om när dom kan och om dom kan.
För övrigt är jag inne i en sån period där jag tänker och funderar mycket på olika saker. Men över lag så är jag en sån människa  som tänker och funderar mycket. Det är självklart på både gott och ont.
Tankar nu är väl hur öppen ska jag vara med hur mitt liv ser ut och har sett ut? Spelar det någon roll för människorna omkring mig? Hur mycket vet dom och vill dom veta? Om man vet, ökar det förståelsen för hur saker kan vara för mig? Jag kan absolut prata om hur jag har det och har haft det men det känns inte som att det är någon idé om personen/erna som jag pratar med inte är intresserad av det. Då är det ingen idé att försöka förklara och få dom att förstå hur det är.
Jag skulle vilja vara mer öppen om vissa saker för att slippa frågor som kan såra väldigt mycket ibland även om personen som frågar säkert inte menar något illa men som sårar mig. Jag försöker att inte reagera när frågan ställs men när jag sedan blir ensam så kan tårarna komma och känslorna som blev gömda för stunden kommer fram.
Att vistas utanför hemmet ex. nere på stan kan vara nog så påfrestande för mig vissa dagar när man inte är i toppform. Då blir resultatet detsamma som ovan, man håller god min när man är nere på stan men väl hemma så kommer tårarna och jag upplever att livet är orättvisst, varför inte jag?? Vad har jag gjort som är så dåligt? Men jag ska försöka kämpa vidare och en dag hoppas jag kunna gå segrande i mitt liv.
Nu ska jag se vilken av böckerna jag ska läsa en stund innan jag ska ta itu med matlagningen. Vore kul att veta om det är någon som läser det jag skriver. Kläm gärna ner en kommentar om du läser detta.
Puss & Kram

Myspys

Ja det är riktigt myspys väder ute. Regnar för fullt men sånt där pyttelitet regn som man brukar bli dyblöt av även fast man kanske inte tror det.
Har haft en ganska lugn vecka denna veckan än så länge, pluggat lite i den fart jag har kännt för. Nu har jag legat väldigt bra till och behöver verkligen inte stressa med det lilla som finns att göra för tillfället. Jag har fått slutbetyg i dom två senast lästa kurserna och jag känner mig både nöjd med min insats och med betyget jag fick, så jag klagar verkligen inte :-D
Jag hoppas kunna hålla i den trenden på dom sista kurserna. Nu är jag snart klar. Om en månad ungefär så har jag läst mitt år och är klar undersköterska. Då kommer den stora frågan, vad ska jag göra då?
Ja det kan man ju verkligen fråga sig, jag har lite olika planer i huvudet. Eller flera olika alternativ för den delen också. Igår kom resultatet från högskolan om man hade kommit in eller ej och jag hade kommit in på det jag hade sökt i första hand men nu vet jag inte om det är riktigt det jag vill.
I juni kom det ett brev hem att jag hade kommit in på en folkhögskoleutbildning jag har sökt. Men jag står även som reserv för en likadan utbildning fast på en annan folkhögskola. Jag skulle även vilja läsa in matte B så att jag kan söka ssk utbildning om det är det jag känner för sen vid tillfälle. Ja alternativen finns ju i alla fall så nu är det mest det att välja vad jag vill göra den närmsta tiden. Om jag inte känner för att plugga så har jag mitt jobb att gå tillbaka till och samtidigt så har jag mina timmar på gymmet också. Hehe inte lätt när det är svårt.
Nää nu ska jag städa lite här hemma så att det är klart sen när maken kommer hem så att vi bara kan dra till Dalhalla för att möta upp våra päron. Vi ska gå på Digiloo tillsammans med dom ikväll så jag hoppas på uppehåll men blir nog en tur på Clas för att köpa en poncho för säkerhetsskull.
Mer myspys åt folket <3
Puss & Kram