Arg på mig själv eller...

..eller på vågen? Eller kanske både och? Ja jag vart rätt arg igår morse i alla fall.
Efter en vecka med två "kalas" och möjligheten att äta tårta. Jag valde att äta tårta båda tillfällen och sen nu i efterhand så känner jag, "va fan tänkte jag på?" Ja det menas att vågen visade plus och därav blev jag arg.
Arg på mig själv att jag valde att äta tårtan och arg för att vågen visade ökad vikt. Jag vet att gå ner i vikt kräver hårt jobb men samtidigt är det så tråkigt när jag inte ens kan unna mig något ibland. Jag kunde valt att bara äta tårta vid ett utav tillfällena självklart men just denna vecka såg det ut så. Denna veckan inget kalasande alls.
 
Det blir kanske att gå tillbaka till det jag använde mig av när jag gick behandlingen för min hetsätningsstörning. Att skriva upp varje litet gram av allt jag åt och drack, samt tid, Räkna kcal igen. Men det blir lite åt fel håll på något sätt. Det blir att värdera allt jag äter, är det värt det? Hur mycket kcal kommer jag upp i då? Även om det är bra saker jag äter så finns det altid ett men. 
Jag skulle behöva komma igång med träningen, jag vet och kan så mycket men sen tar det stopp. Den dät stora knölen mellan axlarna ställer till en hel del problem ibland, minst sagt. Och den där knölen är mer svårarbetad än vad kroppen är. Men skam den som ger sig, jag tänker inte ge upp i alla fall.
 
Idag kom det svar på proverna jag tog för en månad sen, det mesta såg bra åt men några värden var lite låga så blir det att ta b12 injektionerna lite oftare och vilken tur att jag håller på att lära mig att ta dom själv så slipper jag springa till distriktssköterskan stup i kvarten. Sen fick jag även lite D vitamin som jag ska ta så det är bara att tugga på =)
 
Livet är inte alltid lätt men det finns alltid lösningar ;-)
 
Puss & Kram