Tisdag

Nu är det tisdag och solen skiner. Riktigt skönt att cykla till jobbet.
Vad hände mer förra veckan då? Joo köpte lite nya kläder. Var till sjukgymnasten, ska dit idag igen för att bli mer vän med min nya kropp. Var iväg till mina päron ihelgen, hade Bella med mig. Vi åkte husbil till gävle med mor & far, det var trevligt, med dit var även lillebror och hans tjej Erica.
Jag var ut en sväng på fredag, det var riktigt trevligt tycker jag.

Har tänkt mycket på Vincent den senaste tiden, varför, varför, varför? Det kommer jag antagligen aldrig få ngt svar på. Men jag känner att det hade varit bättre om jag hade varit den som inte klarat mig. Han var alltid så glad och alltid sig själv, struntade i vad andra tyckte om honom. Så stark, så underbar, så toppen. Det är 5 år i höst sen han försvann från mitt och alla andras liv. Men i mitt hjärta och mina minnen kommer han alltid att finnas kvar. Känns mest som att han finns någonstanns där det inte finns tillgång till att kontakta andra. Åhh jag saknar dig verkligen Vincent, tårarna rullar ner för mina kinder just nu. Har så mycket bra minnen med dig. Jag har dig att tacka för att jag har mitt jobb som jag har nu. hade du inte lärt mig danska så hade jag inte suttit här.

Finns så många andra minnen ifrån mitt liv också, visa tänker man inte på så ofta även om det är possitiva minnen. Visa tänker man oftare och mer på.

Igår var jag iväg och simmade, det var skönt, men inte lika roligt att väga sig imorse men men det är väl bara att kämpa på. Tror mina anti depr tab börjar fungera hyffsat nu iaf  för jag har det inte lika jobbigt med att kroppen inte fungerar som den ska iaf. Även om det irriterar mig så gräver jag inte ner mig i det och jag kan koncentrera mig på annat, tex jobbet. Känns bra att jobba 75 %. Men mitt mål är att komma tillbaka på 100 % och kunna visa allt det bra jag bär på. Skam den som ger sig.

Nu ska jag jobba på lite, 4 timmat kvar till lunch och efter lunch är det bara 2 timmar kvar till man slutar för dagen.

Soliga kramar från Annelie

Sol, underbara sol

Gud vad underbart det är nu med solen, känner mig så mycket piggare av den bara. Har börjat använda sommarskorna nu.
Jobbar mest på dagarna nu och är med Bella.
Snart slut på denna arbetsvecka också, det går otroligt fort. Till helgen ska jag åka till mina föräldrar en sväng, ska bli trevligt.

Efter det som hände Engla  har jag tänkt mycket på det som hände och allt annat hemskt som händer alla barn oavsett vad det är. Jag lider med barnen. Jag har tänkt en del på det som hände mig när jag var yngre, Känner mig glad att jag klarade mig igenom allt som hände, det var väldigt tufft, men försöker känna mig stolt över det jag klarat av. Jag önskar alla barn hade någon dom kände att dom kunde anför tro sig åt och prata med oavsett vad det gäller. Tänk om jag hade pratat med någon tidigare så kanske allt hade sett annorlunda ut nu. Men det är väl så att när man blir hotat till livet om att man inte ska säga något så törs man inte heller göra det. 
Min önskan är att barn ska ha någon i sin vardag som dom kan prata med oavsett om det är en förälder, mor- och farföräldrar, lärare, fröken, ja helt enkelt bara någon. Jag känner speciellt med barn som blir mobbade och sexuellt utnyttjade, utsatta för våltäker och dyl för jag vet precis vad dom går igenom och hur jobbigt det är och hur viktigt det är att ha ett bra stöd runt omkring sig. Jag har haft svårt att prata med människor om detta och för mig var skrivandet en stor hjälp, att få skriva ner det som jag kände och hur jag mådde.
Hade jag massa med pengar skulle jag ha ett stort hus och vara den bästa fostermamma man kan vara. Jag har alltid varit en barnkär människa och är det fortfarande. Att kunna ta hand om barn som far illa på olika sätt  och hjälpa dom att komma vidare i livet, har börjar fundera på om jag evt ska börja plugga till socionom, det känns som ett jobb med många möjligehter att få hjälpa människor.

JAG ÄLSKAR DIG är 3 ord som kan göra en sådan stor skillnad för dom flesta människor. Vid rätt tillfälle och med rätt tonläge kan det göra en annan människa´s dag. Det kan även vara skillnad på liv och död. Visa dina nära och kära vad dom betyder för dig. Du vet aldrig när det kan vara för sent. Det du säger eller skriver kan göra en enorm skillnad. Att säga hej till en människa som man inte heller känner kan göra den andra otroligt glad, mer än vad man kan tro, så säg hej till minst 1 människa/ dag som du inte känner och känn vilken skillnad du gör.

Till mina nära och kära( vänner & familj) Ni betyder otroligt mycket för mig och har gjort en stor skillnad för mig i mitt liv, även dom personer som inte finns med mig längre. Det finns inte alltid ord som kan beskriva vad jag känner för er och vad ni betyder. Ni kommer alltid att finnas i mitt hjärtan och mina minnen trots att man inte ses eller pratas vid varje dag.

Mångra kram från Annelie

Nu j*vlar

Ska jag lägga i overdriven så att jag når mitt mål till födelsedagen. Var ute och gick brorundan igår med Denice, Jessica och Pepsi. Och kl 05.38 drog jag iväg imorse ocg gick runt torven, gäspade en hel del i början men var så himla skönt när jag kom hem.Stort tack till Jennie "hurtbullen" för att fu inspirerar mig. =)

Var till läkaren igår, vart fortsatt sjukskriven till den 20 Maj men nu ska jag jobba 75 % och det känns bra. Det som är lite oroväckande är väl att dom inte vet vad det är för fel på mig. Fortfarande ont i magen. Hon klämde och kände igår och det var inte spec skönt. Frågan var ju nu om jag då evt har njutsten eller gallsten kanske, det hoppas jag verkligen inte. Hon kollade även blogtrycket och det övre trycket låg på 90 så det är lågt. Fick nå medecin mot illa mående. Sen bar det iväg till lab och damerna där är alltid lika trevliga och skrattandes när jag kommer nu för tiden =) Sen när ja gick fick jag höra, " ja vi ses väl snart igen :)" Ja det finns stor risk för det sa jag med ett leende på läpparna.

Igår hade jag namnsdag också, en bra sådan =) Slutade kl 15 igår och cyklade iväg till dagis för att hämta Bella, tösen vart trött hon somnade i cykelstolen på vägen hem, men vem skulle inte ha gjort det i det fina vädret.

Nää nu ska jag sätta fart och jobba så kl blir 12 och jag har lunch och får komma ut i det fina vädret.

Många kramar från Annelie

Skönt..

.. med lång helg. Fredagen började rätt lugnt, mådde inte allt för bra till en början. Strax efter lunch drog jag till Denice, vi var på Dollar en sväng. Sen drog vi ut på byn en sväng, hittade en grymt fin klänning på Ada & Arvid som jag är sugen på. Sen satt vi på centrum och njöt av det under bara vädret. Såå skönt med sol =)
Sen drog jag hem och började med middan, gjorde marinaden till kycklingspetten och la i kyckligen, lätt den ligga och dra ca 1 timme. Sen in i ugnen med dom, det vart riktigt gott, tänk vad jag kan, jag ska inte ha så dåliga tankar om mig själv. Till spetten serverades det ris. Kvällen vart sen lugn, njöt av att det var sista pencellinet ja behövde äta.

Lördagen började bra och jag kände mig pigg och glad. Ville iväg till badhuset kände jag, raggade tag i lite sällskap som blev Anneli, Erik och Maiya, sen kom ja på att lilla Bella säkert ville följa, och självklart ville hon det. Hämtade upp henne och sen åkte vi och badade. Badade 2 timmar lite drygt. Efter badet åkte jag och Bella hem och åt lite mat, sen la vi oss i sängen och slappade, vi såg Super Zebran. Sen kom min favvo Dencie och vi satt och snackade och sen gjorde jag ett stort misstag när jag satt och skrev på msn och jissus vilket garvande det blev. Daniel gick hem med Bella.
Denice drog iväg och jobbade och sen blev kvällen stillsam, såg körslaget och lite annat. Min röda fara kom även fram igen, gud vad jag saknat dig älskade cykel =)

Idag när jag vaknade kände jag mig pigg och glad, solen lyste klart och jag kände hur värmen spred sig i min kropp. Var så skönt att bara ligga i sängen och slappa, spannade in lite kläder, gjorde mig en önskelista, är en månad kvar lite drygt till födelsedag så =) Sen blev jag tillfrågad om jag inte kunde ta Bella 4 timmar mån-tors och det sa jag ja till det. Tog min röda fara och åkte och fixade med en barnstol till cykeln så jag kan cykla på dagis och hämta henne. Var även på affären och handlade lite. Sen när jag kom hem var maten klar. GRILLAT för första gången i år. Grillad fläskfilé med klyftpotatis och Bea. Jag och Daniel hade Andreas och Jacob som middags gäster idag. Sen drog Danne och Andreas till gymet och jag och Jacob var kvar här hemma. Han är alltid fylld av energi och glädje, man blir glad av att bara se han. Men tusan vad han fes, trodde seriöst han hade bajsat men ikke, han lurade mig bara =)
Nu sitter ja ensam här hemma, eller lillråttan Baloo (hunden) är hemma också, Danne har dragit till Andreas.
Ska sätta mig och titta ut på solen och njuta av det är fint väder och försöka förbereda mig inför veckan.

Många soliga kramar från Annelie

Ledig fredag

Ser framemot att få vara ledig på fredag. Det är röd helgdag i Danmark och då är jag fri från arbetet den dagen.
Har inte bestämt vad jag ska göra än, är det bra väder ska jag deffenetivt ta en låååång promenad iaf. Och jag ska försöka mig på att göra middag, kycklingspett.

Helgen som passerade har varit lugn, hade inte för mycket energi till övers. Började lite med min historia, har fixat så att jag får göra klart min historia och äntligen få mitt efterlängtade betyg i det. På söndagen hade vi besök av Andreas, Jacob och Håkan, alltid lika trevligt med främmande.

Har jobbat halvtid mån-ons. Ska prova mig på att jobba hela dagen imorgon. Borde sova snart om jag ska komma upp i tid imorgon.

Jag har varit till läkaren igår igen, mår fortfarande inte tipp topp, yr och mår illa, kräks tom ibland, inte bra. Men vet inte om jag vart så mycket klokare efter besöket där. Blodsockret såg bra ut och jag var inte gravid, haha det kunde tom jag sagt innan men men. Det kanske kunde bero på min PCO ( Polycystiska Ovarier) eller så kunde det vara njurarna. Tjoho var min tanke. Fick även veta att eftersom jag har PCO är risken stor tydligen att jag kommer att få diabetes senare i livet. Min tanke var när kommer alla possitiva besked då? Fick till svars att det behövdes mer prover, så jag var dit idag igen. Mina armveck börjar se ut som på en knarkare snart tycker jag. Skönt att snart pencillin kuren är över. Blir kanske lite bad ihelgen med lite tur. Nu ska jag ta min sista pencellin tab för dagen och även kalcium tab =)

Sov gott =)

Kramar från Annelie



Dropp

Jag fick dropp i torsdags men det gick sådär. Jag vart dålig igen här hemma innan jag skulle iväg till jobbet men drog till jobbet endå, ringde sjukvårdsupplysningen och dom bad mig ringa HC, ringde dit och fick en tid 11.30. Träffade läkaren som sa att jag var uttorkad och behövde 1 L dropp. Fick först dropp i vänsterarmen men det gick sådär och droppet satt fel och det gick inte in som det skulle utan ut i armen så att armen vart som en ballong efter ca 45 min kom dom på det och var tvungen att sätta droppet i höger arm istället. Det fungerade bättre till stor del men när det var ca 1 dl kvar så började det gå ut i höger armen och även den blev svullen som en ballong. Fick spendera 4 timmar lite drygt på HC så blev inte spec mkt jobb på torsdagen. Fick lämna prover innan jag gick också. Hem och vila. Vid 17.30 så ringde läkaren, du har urinvägsinfektion, jippi var min tanke, inte igen. Läkaren sa att hon fixade med reccept till apoteket. Blev inte så mkt mer gjort på torsdagen, var till Denice en sväng och drack lite choklad.

Igår så hade jag delat pass på jobbet eftersom det var utbildning 2 timmar på fm och 2 timmar på em. var på apoteket och hämtade mitt pencillin. Var hemma mest annars och bara tog det lugnt.

Idag är det lördag och det snöar ute, har ätit frukost och tagit mina morgon piller, måste komma ihåg pencillinet nu, skal tas 3gg/dag i 7 dagar. Hoppas verkligen inte jag får tillbaka urinvägsinfektionen nu. Tror min kropp snart är anti pencillin och allt annat konstigt. Tror jag ska plugga lite idag och läsa lite bok. Känner mig trött och seg idag. Hade gärna simmat ihelgen men hoppar det pga urinvägsinfektionen, för nu vill jag bli frisk. Om det slutar snöa så ska jag ta en promenad.

Hoppas att du får en trevlig helg.

Kramar från @nnelie

Uppdatering

Ja då var resa till Östersund gjord 40 mil tor. Vägen upp var mindre rolig, slask och mod men det gick endå. Kirurgbesöket var snabbt avklarat det med. Ja det var jättebra att jag hade gått ner så mycket men jag är ju fortfarande fett så bra om jag går ner mer. Ja jag gör mitt bästa liksom. Sakta men säkert går det. Fick mer b12 utskrivit och även kalcium tablatter, men tabletterna smakar blaj, tur jag ska bara ta dom 2gånger/dag. Men fick inget järn eftersom mitt blodvärde var för högt.  Resan hem gick ok, förutom att jag fick blodtrycksfall eller vad det nu är, 2 gånger dessutom, som tur var fanns det parkering nära båda gångerna.
Var väldigt trött när jag kom hem på em.

Igår var jag också väldigt trött. Jobbade igår och sen fixade lite ärenden. Sen hade jag sällskap av Denice, alltid lika trevligt. igår fyllde Anneli år, fixade in annons på family, hihi. Lämnade en försenad pressent till Jennie också, hon verkade bli rätt glad för den ;) Blev friterad kyckling till middag igår från korvmojjen, det var gott även om jag inte åt spec mycket av det. La mig vid halv tio igår kväll, var så trött.

Men inte var jag piggare för det idag. Idag fyller Erik år, grattis till dig. Bara kl blir 9 så ska jag ringa medicinmottagningen och höra hör proverna såg ut ja tog förra veckan, så att det går frammåt, det är ju så, vill man att det ska hänsa något får man fixa det själv. Ska iväg och jobba kl 10 också, ska hämta telefonen och så nu. Ha en fortsatt trevlig dag.

Lägger till 2 kort också ett kort på mig och det andra är på mig och Denice på vägen hem =)

kramar

- 57 kg
20080407

AD

Igen...

Ja tordags var jag iväg och jobbade och det funkade rätt ok. Vart dock lite smått irriterad när jag kom hem och öppnade posten. Ska till stan igen. På tisdagen den 8. Jaja inte mitt fel att dom inte kan snacka med varandra.
Joo dagen blev också så att jag beslutade mig för att följa med på kryssning till helgen.

Fredagen var det jobb igen. Dagen vart inte riktigt som planerat men det blev bra endå =) Var på sjukan och tog prover igen inför läkarbesöket. Lab personalen börjar ha rätt kul åt mig vid det här laget. Kvällen tillbringade jag tillsammans med Anneli, vi var helt ensamma =) Vi var iväg på Svegskrogen och käkade middag, blev en ½ barnpizza för min del. Sen var vi mest hemma och tog det lugnt, försökte packa inför helgen.

Lördan började rätt tidigt, klev upp vid 6 eftersom vi skulle åka med bussen kl 7.30. När vi kom till Blg var det dax för lite shopping. Dock hade resan ner dit varit sådär, jag mådde illa. Det vart iaf lite handlat på kupolen.  Köpte mig 2 par sommarskor, kul att för en gång skull iaf kunna hitta skor annars brukar jag ha enorma problem med det. När vi var på kappahl vart det dock lite pinsamt, jag måste ha fått blodtrycksfall eller något likande först var ja tvungen att sätta mig på golvet och när jag väl kom i kassan vart det lika igen, lite läskigt. Vi åkte vidare senare mot Sthlm och båten, Det vart lite stressigt eftersom dom flesta drack på vägen ner behövdes det rätt många kisspauser.
Men vi han iaf med båten som tur var. Jag och Denice var iväg på taxfreen och shoppade lite gran där med. Men haha jag vart lika igen som på kappahl. Betala och iväg till hytten. Väl där så pallade jag mig iväg till sjuksyrran och fick kolla lite. Blidtrycket var ok iaf 98/74 och puls på 98 och blodsockret såg ok ut också. Var lite dålig i magen så jag hade fått magsjuka sa hon. Fick tabletter mot illamående och mot diarre och ombedd att vila, tjoho. Följde iaf med dom andra och käkade men sen vart det inte så mkt mer den kvällen iaf men än att vara i hytten och springa på toa.

Men på söndagen då var det bättre iaf. Jag låg lite efter dom andra men kände mig på party humör. Ja duschade och gjorde mig iordning vid halv 2 bar det iväg till baren och drack drinkar. Jag och Denice hade bestämt oss för att hålla igång även på vägen hem och så blev det också =)  Men efter att ha ätit i Borlände på vägen hem vart min mage sur på mig igen och vi vart osams, varav jag vart dålig igen, men men =) Var hemma vid 24.

Var dock pigg imorse även om jag var dålig imagen fortfarande men hade bestämt mig för att gå till jobbet. Så idag har jag jobbat från 10-14. Varit på affären en snabbis och så. Sitter och glor ut genom fönstret nu och snön bara vräcker ner, måste vara för att jag har köpt sommarskor ihelgen och för att jag ska ut och åka 40 mil imorgon igen.
Nu ska jag dra på radio på max volym och försöka pigga upp mig.

kramizar till alla

Hänt senast

Ja vad har hänt sedan sist då?

Fredan var jag på sjukan och tog min b12 spruta och kollade blodtrycket, träffade en toppen sköterska som sa en massa matnyttigt. Blodtrycket såg bra ut men övertrycker var kanske lite lågt och det kunde gå göra så att jag vart svimmfärdig. Jobbade på fredan också. Kvällen vart lugn, satt hemma och såg på tv.

Lördan var rätt lugn den med. Var hemma mest städade och donade.

Söndagen bar det av till badhuset för premiärtur. Det gick bra även om det var mottigt att ta sig dit. Simmade 17 länger och badade en del. Fick sällskap av lite vänner där. Hade det trevligt på badet. Sen på em blev det middag hemma med Daniel, Denice, Andreas, Jacob och Lellan. Det blev kyckling taccos till middag, mums.

Måndagen var det jobb och simmning. Simmade 24 länger i måndagskväll, det var nice. Ska försöka slappna av lite mer när jag simmar, får ont i nacken, inte bra. Men annars var det en bra start på veckan.

Tisdagen börjar tidigt, klev upp vid 05.30 för att göra mig klar för avfärd till Östersund. Fick sällskap av Denice och Jacob. Tack bägge två för att ni ville följa. Var till doktorn som inte hade spec mkt att säga, det var som ja skrev för ett tag sen att ja mer prover, vi kan inte säga vad dina problem beror på som det är just nu. Jaja 40 mil för något du kunde klämt ur dig över tlf, men iofs så tittade han ju lite på mig också, alltid något. Var på stan en sväng också, köpte lite nya kläder, alltid lika roligt. Var även in på Willys en sväng och handlade lite, haha eller det vart faktiskt en överfull vagn :) Träffade Mickan och Malin i stan också, alltid lika roligt att träffa folk man inte ser så ofta även om det blir lite kort varje gång, Måste försöka planera in en resa där man har tid att träffas ordentligt.
Hade i det hela en bra dag. Kom hem vid 21. Snacka om heldag

Onsdagen var inte lyckad dag. Mått askasst hela dagen igår. Inget av det ja hade köpt kändes bra och det var verkligen en riktigt hata sig själv dag igår. Provade allt jag skulle för att må bättre men inget fungerade direkt. Var hemma igår. Känns inte bra att vara hemma från jobbet heller men vad gör man? Kan inte sitta på jobbet och böla iaf.

Idag har jag varit på lab och tagit prov som ska skickas till Östersund, hoppas att det kommer svar på det fort bara, less på att vänta och att det inte går framåt. Ska försöka ta mig iväg till jobbet idag. Mår inte bra men det kanske blir bättre av att komma på jobbet, vi ger det ett försök iaf. Jag hoppas att anti dep tab fungerar snart, verkligen.
Vikten går neråt fortfarande -56 kg =)

Helbild2

Såhär ser jag väl ut på ett ungefär nu ;)

Helbild

image13