Sova vore kanske inte så fel..

..i alla fall den tiden man borde sova. Jag vakna kl 3.50 imorse och kunde inte sova. Rätt irriterande men jag gav upp efter en halvtimmes försöka att somna och la mig och läste istället. Och läser man något bra så går timmarna rätt fort faktiskt. Snart lunch time nu och har hunnit med lite pyssel på förmiddan här hemma. Känns skönt.

I måndags var jag till Säter till Skönvikt och det var bra tyckte jag. Både psykologen och sjukgymnasten var riktigt härliga människor. Nu får se vad dom kommer fram till när dom har slagit sina kloka huvuden ihop vid nästa behandlingskonferans. Och timmarn där i Säter gick riktigt fort. Psykologen ställde en massa frågor och det var bara att svara så gott man kunde, var ju tvungen att försöka tänka bakåt en massa och det är inte alltid det lättaste. Hos sjukgymnasten fick jag göra ett cykeltest och gångtest och en del andra funktionstest och det gick riktigt bra ju =) Trots dom alla extra kilon jag har. Tänk om jag skulle få tillbaka ca dom 50 kg jag har gjort mig av med, herregud vad allt skulle bli tungt och svårt då. I´m happy that I have lost them :D

Imorgon blir det att åka söderut för att fira påsk, det längtar jag efter. Tror det kommer bli en bra påsk.

Nu ska jag sätta fart med lite lunch, fixa lite ärenden, få mig en B12 spruta och sen hem och packa och tvätta och städa!

Önskar alla en GLAD PÅSK!


Puss å Kram

Hallå våren?

vart är du?? Det var så härligt förra veckan när man kunde se asfalten och jag kunde tom börja på att springa lite och jag kunde se strecken på min parkerings ruta som jag inte har sett på otroligt länge. Med sol i sinnet och en känsla av vår bar det av mot Härjedalen. Helgen i Härjedalen var bra. På fredag kväll firade vi Helena som fyllt 18 under veckan.

Lördagen spenderades på skoter till stor del. Jag, herrn och två kusiner och den enes sambo for till Holmvallen i det fina vädret. Framme i Holmvallen var det mycket folk. Där avnjöts en riktigt god kolbulle. Med den i magen och byte av skoter med herrn gick hemfärden toppen :D
Hem och duscha och göra sig klar för en tur till Sveg. Var till Daniel och åt en go middag, TACK så mycket för det. Efter middagen blev det en promenix rakt över gården till tjejerna och småkillarna. I really miss them alot. Träffade lilla Colin för första gången och shit, är dom verkligen så små? Och ja dom är ju det. Vågade knappt hålla i lillprinsen. Det var full fart på stor prinsen där hemma :D Tiden går så fort när man umgås med dom man tycker om och trivs så bra med.

Söndagen hann vi inte göra allt för mycket, jag tog det lilla lugna med tanke på hur ont i kroppen jag hade efter 12 mil på skotern under lördan och herrn försökte få ordning på parabolen. Efter att han och svärfar hade gett upp det for vi till Katarina en sväng och fikade. Damen fyllde år och det kan man ju inte bara ignorera när vi ändå är där uppe. Packade klart allt och for söder ut. Först ett stopp hos mamsen och papsen och även ett stopp hos mormor innan vi var hemma i Falun igen. Och ja vart inte så glad när jag klev ur bilen på parkeringen i lågskor och det är 2 DM nysnö där. Jippi, snabba sig och plocka ur bile och in och få av sig skorna.

Början av denna veckan har varit rätt lugn må jag säga. Igår for jag till Borlände och Leksand en sväng för att uträtta lite ärenden och det gick ju alldeles toppen må jag säga. Trots att det kräksnöade igår. Tack och lov snöar det inte idag. Avslutade gårdagen med att boka min resa till Danmark. Skönt att resan är bokad och betald, från dörr till dörr tur och retur. Ska bli härligt att åka ner och träffa familjen Brödlös igen, long time no seen så att säga. Jag vet att det dessutom är vår och fint där nere redan nu och det är en månad drygt kvar tills jag ska åka så det lär bara bli bättre. Nu ska jag bara börja fundera på konfirmations present åt Ferdinand men jag har en bra idé om vad jag ska hitta på åt honom.

Imorse eller under dagen har jag börjat inse varför sjukvården kallas för just "sjuk"vård. Den är rätt rörig och komplicerad må jag nog säga. När man flyttar från ett län till ett annat i alla fall och inte allt kan finnas i samma datasystem. Ringde vårdcentralen imorse för att boka min B12 spruta och helt plötsligt behöver dom ha en ordination på att jag ska ha sprutan, men hallå jag har aldrig behövt det tidigare. Jag gav upp rätt fort och ringde till Kirurgen i Östersund och sa att jag behövde ha en ordination för att få min spruta och dom sa "ja men sånt skriver vi aldrig ut, det har aldrig varit något problem innan, konstigt" jaja se till att skriva det papret bara så jag kan få min vitaminspruta och till min glädje skulle hon be kirurgen ordna det med detsamma.
Sen pratade jag med kirurgmottagningen i Falun om när jag kommer få en kontroll tid och det kunde hon tyvär inte svara på men skulle skicka en förfrågan till läkaren som var ansvarig. Ja inget fel med det, bara att vänta. Nu på eftermiddagen så ringde det en sköterska från kirurgen och sa att dom gjorde inga kontroller hos dom, ska ska skötas via vårdcentralen. Och även att plastikremiss ska fixas via vårdcentral. Oki doki, bara att ringa nästa för att försöka komma framåt i röran men det som inte dödar det härdar. Ringde vårdcentralen och telefonkön var full så får ge det ett nytt försök imorgon.

holmvallen

Myr

Herrn

Nu ska jag fundera över vad jag ska göra med kycklingen som jag ska laga någon mat på =)

På återseende!

Puss å Kram

Uppd.

Ja haha jag skrev ju sist att jag skulle skärpa mig men ja, hih allt går inte alltid som man har tänkt sig så att säga.

Lchf gick toppen kan ja säga till en början, -3,1 kg på en vecka men nu har ja slarvat lite och de går sådär men skam den som ger sig.

Jag var ju till Säter på Skönvikt och träffade en jätte trevlig och bra läkare där och han var positiv till det mesta och tyckte att allt såg bra ut och var nöjd med det resultat jag har uppnåt eftersom jag hade presterat det dom hade förväntat sig av mig. Det lilla som var lite sämre var att det var järnbrist och folsyre brist, så jag fick lite vitaminer på recept att äta ett tag. Jag är glad att jag fick tid där så fort ändå, normalt sett är det ca 20 månaders väntetid till Skönvikt. Och läkaren sa att jag hade kommit lite bakvägen eftersom jag redan har gjort min operation. Dom skulle titta på vad som skulle hitta på åt mig för att försöka få mig ner i vikt. Förra veckan kom det hem ett häfte med frågor från Skönvikt som skulle fyllas i och skickas in till dom, det var en massa olika frågor, om allt från mat, till sömn, alkohol och allmänt mående, både fysiskt och psykiskt. Tog lite tid att fylla i den men det tror jag nog att det var värt, ska skicka iväg svaren idag. Dom hade glömt skicka med svarskuvertet så när jag ringde dit i måndags så skickade dom bara ett som kom igår. Och det kom även ett kuvert till från Skönvikt, en kallelse till psykolog och sjukgymnast, så det blir att åka till Säter den 29 Mars. En vecka drygt dit då.

I torsdags ringde dom från kirurg mottagningen i Östersund och tyckte att det var tid att kolla upp mig efter min operation men eftersom jag har flyttat så skulle jag göra det här på sjukhuset. Så dom skulle skicka kopia på min journal. Jag ringde kirurg mottagningen här i Falun på fredagen och ville ha en tid och damen där sa att det var ikke så lätt menade hon, jag behövde ha en remiss från Östersund och sen fick ja minnsan vänta på min tid. Gahh onda tant. Jag ringde till Östersund på Fredagen och sa att kopiorna redan var skickad till mig och att dom kunde inte skicka ngn remiss till sjukhuset här i Falun, men hallå, kan ni inte samarbeta istället så jag slipper hamna i kläm. Men igår kom kopiorna på journalen från Östersund. Så idag ska jag försöka ta mig förbi sjukan och få dom där inscannad så dom kan sätta mig på kö.

Nu ser ja på 4:an, dom pratar om Gastric Bypass, det är intressant att höra!

Till helgen ska jag och sambon åka till Härjedalen och hälsa på vänner och familj, jag längtar verkligen upp dit. Ska umgås med Denice och Jessica ihelgen och det ser jag verkligen fram emot. Vi har en del planerat framöver nu och det känns kul att ha saker att se fram emot. Helgen innan påsk ska vi åka till Kvarnberg, till mina föräldrar och hälsa på. Påsk ska vi fira i Tirbo hos familjen Andersson som nu har blivit lite större, välkommen till Alvin. Ska bli mys att träffa den lilla killen och dom andra i familjen där nere. Helgen efter påsk blir det El Stockholmo och vara barnvakt åt lilla Alice, lilla och lilla kan man nog disskutera, hon är ju ändå 3 ½ år nu.

Nä om jag ska försöka få lite ordning på mig själv och ta mig utanför lägenheten en sväng kanske, har lust att åka till Borlänge en sväng och titta lite. Ja var ju iofs till Valbo i Tisdags med lillebror, svägerska och Novis och handla lite men ja, en extra tur gör väl inget :D

På återseende :D

Puss å Kram