Back again

Tillbaka på jobbet igen nu. Känns både och, hade nog behövt varit hemma idag med men men. Har varit hemma och bara vilat. Haft sån fruktansvärd mensvärk, aldrig haft det förut, varför ska den komma nu för? Tycker den kan ha låtit bli med det.

Ihelgen var jag till Borlänge och hälsade på Erik, alltid lika kul att ses när man inte träffats på länge. Jag var på kupolen en sväng och gjorde några fynd =) Tjoho.

Fick en possitiv överraskning i måndags när någon sa att han tyckte om mig, det trodde jag väl kanske inte, men det gjorde min dag bra, även om jag hade ont.

Tror jag ska åka på bingo imorgon. Nu ska ja göra ngt =)

Kramar från en somrig Annelie i klänning =)

Sometimes

Life take strange ways that you never expected it to take. Maybe it´s your one life or someone elses, that you care allot about. Therefore never forget to tell the ones that means a lot to you. There isent sure you can see on that person how it´s feels. Maybe it´s just a front to hide what that person really feels. So please tell everyone that you have around you what they mean to you or just how much you appreciate that person. That can make a huge difference. You can make that persons day, and what is a better feeling then that?


I think of the boy in the publicity for Friends, to everyday get those horrible words and you cant just shake them of, they follow you wherever you go. I know how that boy has it. I have had it just the same as he has it. This words will follow you all your life even if you learn to live with it and move on, they will be there anyway. So please make a difference for someone and let that person know that he/she is appreciated


Love from Annelie


Pics lördag

Lite bilder från lördags

jag

Me

helbild

Tänker

Du finns i mina tankar

Lite pics

Helbild

Jag

Me

me

Maiya & jag

Jag

Ambitös

Barnkär

Charmig

Djup

Empatisk

Fantastisk

Glad

Hjälpsam

Intelligent

Jordnära

Kärleksfull

Lekfull

Magisk

Noggrann ( nöjd nu Tobias?  ;-]  )

Omtänksam

Personlig

Qvinna

Romantisk

Söt

Trevlig

Underbar

Vänlig

Xtra speciell

Yes

Znäll

Åhh hångelberoende

Ärlig

Ödmjuk

1 månad

kvar till min semster. Den 15 Aug sitter ja på tåg på väg till Danmark. Ska åka till Herning då, till familjen Brödlös, ska bli otroligt kul att träffa dom igen. Har nog inte sett dom på 3 år nu. Blir där i 5 dagar sen bär det av till Malmö för att hälsa på A i 5 dagar och bara vara. Ska säkert en sväng på Malmö festivalen då. Sen blir det att åka hem och tvätta lite och så och packa väskan på nytt för att åka till Turkiet och Sidé. Ska bli skönt att bara ligga i solen en veckan. Vi blir totalt 5 st som åker till turkiet.

Helgen var bra, hade Maiya piraja fre-lör. Lördan åkte vi till Mora och gick på marknad och åkte lite karusell. Sen kom hennes farmor och hämtade henne. Hade mamma och mormor med, vi åkte in till centrum och det blev lite shopping, ett par nya skor och en del nya underkläder, nice med rea =)
Kom hem till Sveg på söndagen, Denice, Jessica och Jacob hämtade mig hos mamma och pappa. Söndagen gjorde jag inte spec mkt.

Igår jobbade jag som vanligt, sen drog ja med mig Jessica på dollar och köpte skor =) Ascute var dom. Köpte lite fika och drog till Denice och hade det otroligt trevligt.

Idag är det jobb igen, ska iväg på lunchen och skicka iväg pressent till Ferdninad som fyller år på lördag.  Nu ska jag se om det har kommit något mission åt mig att ta hand om. Ha det göttans

Kramar från Annelie

Trött

kom hem 02,00 inatt. Var med mitt ex (Daniel) till Borlänge igår. Han köpte bil. Så nu äger jag V70 helt själv =) Singel och åker stor kombi, bra kombination =)

Imorgon är det fredag och Maiya min piraya ska sova hos mig, har lovat henne popcorn och mys, så jag fårse till att hålla det. Sen är det tänkt att vi ska bada på lördan men fårse om vi beger oss ut på en utflykt istället och är det  bra väder så kan man kanske bada ute istället =) Gäller att vara smart.

Nu ska jag dricka mitt te och äta min kardemumma skorpa. Go´torsdag till alla

Kramar från /\nnelie


GB= Gastric Bypass

Tänkte jag skulle skriva lite om den operation jag gjorde för ca 16 månader sen. Den 28 Feb 2007 låg jag under kniven så att säga. Jag gjorde då min gastric bypass. Jag fick den gjord med öppet snitt, så nu har jag ett gulligt ärr på magen.



Gastric Bypass

Kirurgisk behandling ger större viktnedgång vid svår fetma än andra metoder.

Kirurgi är en drastisk metod mot svår fetma. Operation brukar bara komma ifråga vid ett BMI på minst 40 eller bland patienter som har allvarliga följdsjukdomar på grund av fetman. Principen för operationer mot fetma är att man stänger av en stor del av magsäcken och gör det omöjligt att äta mycket på en gång.

Bland personer som är mycket feta kan en magsäcksoperation vara en överlägset effektiv metod. I genomsnitt är viktnedgången, också på lång sikt, så stor som 30-40 kilo, ofta mer än hälften av den ursprungliga övervikten. Samtidigt normaliseras ofta blodsockret hos dem som har diabetes, och de slipper sin medicinering. Risken att insjukna i diabetes typ 2 minskar och patientens livskvalitet ökar.

Dödligheten i samband med operation är låg, under 0,5 procent, men komplikationer är vanliga - runt 15 procent drabbas. 

Gastric bypass innebär att matpassagen kopplas förbi magsäcken. Den här metoden ger de bevisat bästa resultaten, 6-13 procents större nedgång än övriga metoder. Det är den vanligaste magsäckskirurgin mot fetma, och den har få biverkningar. De första årens viktnedgång är ofta dramatisk: i genomsnitt drygt 40 kilo eller 50-75 procent av den tidigare övervikten. Men de individuella variationerna är stora. Efter åtta år är vikten fortfarande avsevärt lägre än före operationen, i medeltal runt 30 kilo lägre. Åtta år senare väger patienterna fortfarande mindre efter gastric bypass än efter någon annan operationsmetod.

Lite info, finns massor att skriva om man vill. Är det någon som undrar något så är det bara att fråga.

Hur har det gått för mig så, joo rätt bra endå, jag har minskat ca 60 kg sedan operationen.

Här är en bild hur det ser ut i min mage nu

GB

2 bilder på mig tagen kvällen innan operationen

27 Feb 2007

27 Feb 2007


Måndag

Nu var det måndag igen och ny arbetsvecka, bara att ge järnet och se framåt. Dock väldigt trött idag efter 3dagars festande ï 2 helger på raken. Men man lever bara en gång, sova kan man göra i graven =) Haft otroligt roligt iaf.

Ja har hänt en del på senaste men orkar inte skriva så mkt om det. Hade svårt att sova inatt. Skriver en hel del nu, det är skönt att man kan få ut ngt om man behöver.

Skrev denna för ett tag sen

Jag förlorar någon jag tycker mycket om.
Mitt hjärta gör ont.
Tårarna rullar ner för mina kinder.
Varför är den fråga jag ställer.
Den fråga jag aldrig kommer få besvarad.
I mitt minne och hjärta finns du för evigt hos mig.

Kom att tänka på att jag såg en bra film på 5:an igår, mamma vid 16 hette den, en verklighetsbaserad film. Tusan vad jag grät av den, men sådan är jag.

Dags att dricka vatten och försöka piggna till.

Kramar till alla

Bilder från helgen

Jag

Jag

Jag & Denice

Jag & denice