Vår...

.. jag kände för första gången idag att det var vår ute. Jag tog tillfället i akt och gick till skolan idag i det underbara vädret. En rask promenad på ca 30 min. Med bra musik i öronen och solbrillorna på kunde jag njuta av promenaden till skolan. På vägen dit kände jag den där odören som kommer fram när det är vår.
Trots att jag hade musik i öronen så hörde jag vattnet porla i bäcken när jag gick förbi.
Nere på stan höll dom på att sopa upp allt grus och det gav yttligare en känsla av att våren är äntligen här nu.
Det känns så skönt att det är vår och solen värmer mycket på dagarna när den är framme och den syns även på snön som har börjat minska en hel del.
Snön behöver inte vara kvar till påsk eller detta år som jag normalt sett vill att den ska vara. Påsken brukar betyda att åka skoter, fiska och sitta i solen och njuta med nära och kära. Men denna påsken lämnar jag och hjärtat landet för en liten tripp tillsammans, den ser jag fram emot att göra. Då ska jag bl.a. hämta hem min bröllopsklänning.
Och på tal om sånt som har med bröllopet att göra så ska jag försöka att komma ihåg att gå i skorna redan nu som jag ska ha på bröllopet så att jag har några fötter kvar efter den dagen.
Förra veckan var vi ner på stan tillsammans och jag bokade frisör och makeup till bröllopet, det känns skönt att ha det gjort. Nu ser jag fram emot den 16 April när jag ska till frissan och göra en provuppsättning. Prov maken skall göras samma vecka som bröllopet.
I lördags for vi till Borlänge en sväng och har ni bestämt vad den blivande mannen och hans bestman skall ha för klädsel på bröllopet och jag tror detta kommer att bli toppen =)

Annars har det varit mycket med skolan nu på slutet och det är det forfarande men projektarbetet om depression kan jag nu i princip lägga åt sidan. Ska bara betygssätta mig själv först. Det känns skönt att det är över med detta arbete. Eftersom jag har mått sådär och då hålla på med ett stort arbete samtidigt är verkligen ingen höjdare men man gör så gott man kan.
Idag har jag haft muntlig redovisning av mitt arbete och jag gruvade mig verkligen för det, inget jag föredrar att göra. Igår när jag skulle provredovisa för Isa och Johan så gick det inte, jag fick nån slags ångest och började gråta. Så kan det bli när man är rädd för att misslyckas och en självförtroende är i botten. Det gick dock över förväntan idag och opponenten på mitt arbete var nöjd med det och tyckte det var bra och lärorikt. Bra med lite egobost för min del :D

Torsdag imorgon, ska upp i bra tid imorgon igen. Ska på kliniken och göra min andra behandling imorgon. Den är smärtsam kan jag lova men jag har hopp om att det skall vara värt det i det långa loppet och som tur är kan man stå ut med den smärtan när den inte är så himla långvarig. Annars kommer större delen av dagen gå till att plugga. Ska göra några timmar på jobbet imorgon em/kväll, alltid kul och givande att komma ner på jobbet. Tror inte jag har gått därifrån en enda dag utan ett leende på läpparna.

Fredagen innehåller också pluggande för att jag ska kunna slappna av så mycket som möjligt under helgen när jag är borta. På fredag em så bär det av till Härjedalen för att umgås med vänner under helgen. Ska bli riktigt kul och skönt. Hoppas på en kanon helg av allra bästa slag. Men innan det bär av på fredag em så ska jag iväg och prova göra en soldusch. Hoppas att den ger bra effekt så att jag kanske kan göra det till bröllopet om man är blek som ett vitt papper då. Men jag ska prova nu och så utvärdera för att veta om det är något att ha i åtanke till senare eller ej.

I måndags var jag en tur till Säter igen och träffade dietisten. Hon är verkligen störtskön på alla sätt. Hon pratar och ger information som för mig är lätt att ta till sig och blir peppad av. Budet blev att fortsätta äta varannan timme. Gärna mycket protein. Jag ska göra matsedel här hemma för att underlätta och kunna planera maten på ett lättare och bättre sätt. Det har jag redan gjort och matsedel finns nu här hemma tom v. 14 om jag inte minns fel. Sitter på frysen, lätt att kolla på morgonen. Vad ska vi äta idag? Behöver jag ta upp något i frysen till detta? Ja och så gör man det direkt och sen när det är dags att laga middag så är det tinat och bara att köra igång med själva matlagningen.
Att äta varannan timme kräver en hel del planering, speciellt då när man inte är hemma och har tillgång till allt. Som idag när man har en heldag i skolan så måste jag planera att ta med mig mellanmål och lunch för att kunna klara mig hela dagen. Idag hade jag tre mellis med mig, ett till förmiddan och sen två till eftermiddan.
Jag är tacksam över att jag inte behöver vara lika noga med att väga och räkna maten nu på ett tag. Det har verkligen stått mig upp i halsen. Nu ska jag skriva vad och när jag äter. Sen fick jag med mig 3 matdagbokspapper där jag ska skriva mer nogrannare och skicka in det till henne och få en dom utifrån det. Det ser jag fram emot att göra men det lägger jag åt sidan nån vecka till som hon sa.

Nä gott folk nu blir det allt bingen, ska vara på kliniken kl 9.oo så dags att sova om jag ska vara människa tills den tiden. Och speceillt med tanke på hur dåligt jag sovit nu på slutet och dom konstiga drömmarna jag har haft.

Stora vårkramar till alla <3

Inte nu...

jag har inte tusan tid att bli ännu sämre nu. Haft en riktigt dålig dag idag, planen såg ut som följade att jag skulle på skolan till 11, men se de gick inte. Kroppen tyckte att den behövde vila eller något sånt. Tjong i medaljongen så vaknade jag på hallgolvet, måste ha svimmat. Ont i huvudet hade jag i alla fall. Så större delen har jag spenderat på soffan vilandes. Läst lite i en utav böckerna till projekt arbetet. Börjar få lite smått panik över projektet, ska vara klar på fredag och jag känner att jag har nån slags spärr i min lilla hjärna för att komma igång ordentligt med det. Men det är bara att göra så gott man kan och hoppas på att det räcker.
Ska snart slänga i mig något att äta innan jag ska dra ner och jobba, börjar ca 16.30 och hemma igen kanske vid 20.30 så behöver äta skulle jag tro och inte ätit eller dryckit så bra under dagen heller även om jag vet att jag borde det, men segt när man är så trött och mest vill sova. Ont i huvudet har jag fortfarande i alla fall.

Jag letade ett papper i byrån idag men hittade dvd´n som jag fick av mormor sist jag fyllde år och kunde inte låta bli att titta på den. Den innehåller film på mig från det att jag är ca 1 vecka tills jag är 3 år. Det är kul att se hur man var som liten och hur mycket tok man gjort. Jag kunde även se att min brorsdotter gör och har gjort samma saker som jag gjorde som liten vilket är lite kul.
Många tårar rullade ner för mina kinder när jag såg filmen. Jag saknar min morfar så himla mycket, han önskar jag att jag hade kunnat få ha kvar längre i mitt liv än vad jag hade. 7 år fick vi i alla fall tillsammans, som Uggla sjunger, underbart är kort, alldeles för kort. Det kan jag verkligen hålla med om.
För övrigt var jag en riktig trollunge när jag var liten, mycket lockigt hår och bara bus i blicken. Fick även se att mina karriär som undersköterska kanske redan började när jag var liten. Jag hjälpte mormors mormor att gå ute med sin "gåbock" Jag var nog ca 2 år vid den tidspunkten.                                                           

I miss the old good times, I wish I could turn back time.

 

Boken jag har läst till projektarbetet idag när jag legat med fötterna högt heter "fri från depressioner med kost, motion och sömn" av Helena Kubicek. Den är väldigt intressant, det står mycket om hur kost, sömn och motion påverkar oss och hur dom påverkar varandra. Jag ser fram emot att läsa näringslära senare. Som det bl.a. står i boken om hur noga vi är med ex. våran hund, den får regelbunden motion, flera gånger om dagen. Bra kost som innehåller allt hunden behöver och den får sova så att den är pigg och full av energi. Är vi lika bra på att ta hand om oss själva? Jag skulle inte tro det i alla fall. Jag är inte så bra att ta hand om mig själv. Det finns många "fall" i boken som man kan läsa om och det är givande och se hur saker kan komma smygande utan att man märker det. Man kan först se det när allt rasar och man vet inte hur eller vad man ska göra.

Oj tiden rasar iväg, time for food.

Puss & Kram


Full fart framåt

ja det är så det ser ut just nu med allt tycker jag. Mycket att göra som vanligt, därför det blivit dåligt med uppdateringar här på sidan.

Full rulle med skolan, det ena kursern efter den andra och jag känner mig nöjd med det resultat jag har uppnåt i dom tidigare kurserna, just nu håller jag på med Omvårdnad. Så idag ska jag gräva ner mig i en del att uppgifterna i den kursen och försöka beta av några stycken, snart passerat halva tiden i kursen men sen ska jag ut på APU i samband med denna kursen och en annan. Då kommer jag att befinna mig på Tiskens vårdcentral i 4 veckor, det ser jag verkligen fram emot.

Den senaste tiden har det varit en hel del bröllopsplanerade kan jag lätt säga men det går framåt och det är himla kul att hålla på med. Jag har varit till Danmark och köpt mig en del grejer till bröllopet, klänning, skor, underkläder. Saker till bordsdekorationen, placeringskort osv. Sen när jag köpte min bröllopsklänning så hittade jag en annan klänning som jag vart lite kär i och köpte även denna. En långklänning i turkost med lite bling bling på mitt under bröstet, fårse när jag får tillfälle att använda denna.
Jag har även varit i Tirbro och hälsat på svåger med familj och firat min gofis Alvins 1 års dag, tänk vad tiden går fort och dom utvecklas så himla fort.
När jag var där nere så har jag fått hjälp av Marina till att börja fixa med program till kyrkan och själva festen. Ja alla saker går framåt även om det är en hel del kvar att göra, ju närmare man kommer desto mer små pill att göra har jag fått för mig i alla fall att det kommer att bli.
Som det ser ut just nu så kommer dom flesta bjudna att komma och det glädjer mig mycket, men dom har tid på sig än att bestämma om dom kommer medverka eller icke.

Innan jag for till Danmark så hade vi besök av Ferdinand från Danmark, och det var riktigt roligt. Synd att tiden går så fort när man har kul bara. Jag följde sedan med Ferdinand tillbaka till Danmark och var där nere en vecka. Även denna veckan gick på tok för fort, jag hade det verkligen toppen där nere och det är så synd att jag inte är ner dit oftare men förhoppningsvis så kommer det att bli ändring på detta. Nere i Danmark så var det bröllopsklänningsjakt som gällde och jag hittade som sagt en bröllopsklänning som vart bra. Ser fram emot att höra vad min blivande make säger om den på bröllopsdagen för han får inte se den innan, hihi :D
Köpte mig skor till klänningen också, nya fina underkläder som jag skall ha den dagen. Även fått beställt en snygg kroppsstrumpa som ska hålla mina kärlekshandtag på plats den dagen och meningen är även att jag ska kunna ha den sen när jag får göra min plastikoperation, vilket jag ser fram emot nu.
Tjejerna nere i DK tog mig med ut på stan en kväll och det blev lite festande och dansande för att ha som en liten hippa för mig då dom inte kan vara med på någon sådan ifall det skulle bli någon här i Sverige. Jag hade jättekul den kvällen vi var ute, väl hemma sen så stupade mannen i sängen. Jag och Lisbeth, älskade sös, satt uppe ett bra tag till, pratade och drack rötjut. Tror inte vi kom i säng förän kl 5 på morgonen. Och det bästa var att jag var pigg dan efter inte det minsta bakis alls :D
Det kommer bli en tur till Danmark sen i påsk och jag ser fram emot att få träffa Fam. Brödlös igen då <3


Min mormor fyllde förra veckan 70 bast, det kan jag inte tänka mig. Känns som hon är yngre än så. Hon blev kidnappad och bortförd till Gävle där hon fick se en spännande match mellan Brynäs och Södertälje. Vi var totalt 12 stycken som var iväg. Vi satt på terassen och åt en god middag innan hockeyn och hade sedan en bra plats för att njuta av matchen. I den ena period pausen så fick vi plötsligt besök av Ove Molin som kom för att gratta, det hade hon nog inte väntat sig!
Hon var nöjd med sin födelsedag, hon fick sedan sova på hotell i Gävle och kom först hem dagen efter.

Vad har hänt annars då? Joo jag är klar med den aktiva delen i behandlingen för min ätstörning och jag träffade min psykolog som bl.a. har hållt i behandlingen och hon anser nu att jag inte har någon pågående ätstörning, vilket känns himla skönt. Jag tror även att jag kommer att kunna klara bakslagen sen när dom kommer för det är bara att inse att det inte alltid kommer gå på räls, någongång så kommer man falla dit igen men det viktiga är att kunna ta sig därifrån då.
Efter jag träffat psykologen så fick jag träffa en dietist, en underbar sådan, som gick igenom mina gamla matdagböcker med mig och vi la en ny plan för hur jag ska äta den närmsta tiden och det blev verkligen fokus på att äta kan jag lova. Nu ska jag äta varannan timme, kommer inte få göra annat än äta känns det som, men det är bara att prova ett tag nu så får vi utvärdera tillsammans sedan. Minst 7 måltider om dagen, 3 huvudmål och minst 4 mellanmål.
På tal om mat så ska jag snart äta mellis, har hittat en kanon grej bland kylvarorna, en keso med frukt och nötter som man blandar tillsammans. Mums säger jag bara, lätt att alltid ha med sig.

keso mums mums

Nu ska jag återgå till skolarbetet så att det blir något gjort, tänker ta mig en promis senare idag för att köpa någon semla, det är ju fettisdagen och även internationella kvinnodagen. Gratttis till alla kvinnor i världen, var stolta över att ni är kvinna även om det kan vara svårt att vara det.

Läger upp lite bilder här nere.

På återhörande.


Puss & Kram <3

puss min älskade sös <3

Mormor å Ove Molin